Milorad Dodik, član Predsjedništva Bi poručio je da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome "odlučujemo mi u Republici Srpskoj". 

Na pitanje da prokomentira izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutarnje stvari BiH i "ne poštuje odluke njenih institucija" kada je riječ o tome treba li BiH ući u NATO, on je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija. 

"Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose s Republikom Srpskom", naglasio je Dodik. 

On je istaknuo da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske. 

"Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim veleposlanstvima u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad veleposlanika Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Vijeće za provođenje mira, izmiljeno tijelo, nego parlament BiH, biran na izborima", utvrdio je Dodik.