Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se u RS morati preduzeti određene mjere kako bi bio prekinut rast broja lica koja su zaražena virusom korona.

"Nemamo pravo ignorirati ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu koja je evidenta, kao i činjenicu da nema želje lokalnih vlasti da donesu bilo kakve mjere", rekao je Dodik u Banja Luci uoči sastanka dužnosnika s premijerom RS Radovanom Viškovićem.

On je istaknuo da lokalne vlasti ne donose mjere, a liječenje oboljelih ide na teret republičkih tijela i fondova koji su iscrpljeni i ugroženi.

"Najvažnije jeste da zaustavimo daljnje širenje epidemije. Na sastanku ćemo sagledati i mjere koje smo uvodili prošle godine i možda ćemo ih ponovo vratiti", dodao je Dodik.

Naime, 16 osoba u RS preminulo je od posljedica virusa korona, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo RS.

U Banja Luci će biti održan sastanak predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića s predsjednicom RS Željkom Cvijanović, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, direktorom fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra RS Vladom Đajićem.