Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako je svu svoju milijunsku imovinu stekao dugogodišnjim radom te kako je, sukladno zakonu, Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine (SIP) prijavio sve što ima.

Stekao sam radeći

"Sve što imam i što je sukladno zakonu je u mojoj popunjenoj prijavi", izjavio je Dodik u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV). Dodik je SIP-u prijavio kako posjeduje imovinu vrijednu veću od 1,4 milijuna eura što uključuje dvije kuće i tri stana. Samo kuća koju je izgradio u Beogradu vrijedi više od 800 tisuća eura a Dodik tvrdi kako nema ničega spornoga u imovini koju je stekao.

"Nekima je to smiješno a ja smatram da treba da se radi i da se ima", kazao je Dodik potuživši se kako je njegova imovina u proteklim godinama zapravo izgubila na vrijednosti zbog općeg stanja na, primjerice, tržištu nekretnina.

"Sve to smo stekli radeći, naravno, ja i moja obitelj", kazao je Dodik pojašnjavajući kako je još 1989. započeo s privatnim poduzetništvom.

"U tome sam bio uspješan no svo sam vrijeme imao problem s vlastima jer su sve koji nisu bili dio vladajuće strukture pokušali su uništiti", kazao je Dodik.

Uvjeren u pobjedu

Dodao je i kako je potpuno uvjeren u pobjedu na izborima u listopadu.

"U kampanju ulazim potpuno uvjeren u pobjedu", kazao je Dodik dodajući kako uopće "ne kalkulira s tim da bi mogao izgubiti". Istaknuo je kako je uvjeren da će dobiti novi mandat predsjednika RS kao i da će Željka Cvijanović biti izabrana za člana Predsjedništva BiH a njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) osvojiti najmanje 40 posto mandata u novom entitetskom parlamentu.

Komentirajući odnose s predsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem Dodik je ustvrdio kako su potpuno neutemeljena nagađanja da ga aktualni srbijanski premijer ne simpatizira.

"Nisam osjećao nikakavu vrstu pritiska niti imam bilo kakve informacije o njegovoj (Vučićevoj) subverzivnoj aktivnosti u RS", izjavio je Dodik. Potvrdio je ipak kako ne računa ni na Vučićevu potporu u izbornoj kampanji.

"Nije realno da Vučić dođe na bilo koji (predizborni) miting bilo kome u RS", kazao je Dodik.

index.hr