Ne želim se pretvarati da podržavam neuspjeli koncept nazvan Bosna i Hercegovina, rekao je u intervjuu za AFP predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Bosna i Hercegovina je danas mjesto koje nitko ne želi, osim par idealista u Sarajevu koji žele da je sačuvaju, ali nitko više od nje nema koristi", rekao je Dodik, i dodao kako smatra da će BiH nestati ukoliko se ne postigne konsenzus između Muslimana, Srba i Hrvata.
Pobjeda njegove stranke na lokalnim izborima Dodika je navela na to da ponovno razmisli o mogućnosti organiziranja referenduma o neovisnosti Republike Srpske.

"Razmišljam o tome, mnogo razmišljam o tome" rekao je Dodik, dodavši da samo ukazivanje na takvu opciju može biti iskorišteno protiv njega na sudu jer, kako kaže "u Bosni i Hercegovini nemamo pravo da mislimo".

"Ako mislite, automatski vas smatraju velikim neprijateljem, većim od onih iz Islamske države koji ovuda slobodno šetaju", rekao je Dodik, misleći na 330 građana BiH koji su otišli u Siriju kako bi se priključili Islamskoj državi, navodi AFP.

Prema predsjedniku Republike Srpske, Zapad ubrzava proces nestanka BiH nametanjem svoje volje ili slanjem "trećerazrednih ambasadora".

"Oni dolaze ovdje da vježbaju pred odlazak na drugo mjesto. Ne želim da budem njihovo zamorče", rekao je Dodik.
Dodik je u intervjuu za AFP zaključio da postoje dva scenarija za budućnost BiH.

"Ili ćemo izgraditi Bosnu poštujući volju svih građana ili više neće postojati. Kada će se to dogoditi? Ja to ne znam", rekao je Dodik.