Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da postoji snimak bivšeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je u Zenici postrojavao vojnike u odorama Armije BiH i da na to nitko nije reagirao.

- Nadao sam se da ću danas Željku Komšiću reći sve što imam o njegovoj kaznenoj prijavi, i žao mi je što se nije pojavio. Tako da nisam imao priliku pa čekam sljedeću - rekao je Dodik, odgovarajući na pitanja novinara o kaznenoj prijavi koju je podnio Komšić protiv njega zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. svibnja - dana Vojske RS jedan broj pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH biti obučen u odore Vojske RS.

On je naglasio da ostaje pri svojim stavovima o proslavi 12. svibnja u odorama Vojske Republike Srpske, bez obzira na bilo čije namjere, prenosi Srna.

Dodik je naveo da je moguće da narednog tjedna bude održan novi sastanak o formiranju vlasti na nivou BiH, ističući da je neprihvatljivo uvjetovanje u vezi sa Akcijskim planom za članstvo (MAP) ili ulaskom u NATO.

- Moraju računati da mi nemamo namjeru bilo šta forsirati. Da je neprihvatljivo uvjetovanje u vezi sa MAP-om ili ulaskom u NATO. Možemo imati godišnji sporazum sa NATO-om o aktivnostima koje ćemo zajedno planirati i to nije MAP i to nije članstvo u NATO i to mora da usvoji Predsjedništvo BiH - rekao je Dodik.