Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bakir Izetbegović spletke i neozbiljnost s političkog terena prenio i na teren povijesti.

"Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi obitelji bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao "dobri Bošnjak" - ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve povijesne fantazije kod Bakira Izetbegovića - rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH prije nekoliko stoljeća bili jedan narod - Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. stoljeću.

Dodik je podsjetio Izetbegovića da su Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine, i na teritoriji Bosne vjekovima unazad o čemu postoje ozbiljni povijesni izvori dostupni svima.

"Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i povijest, ovaj Izetbegovićev sat povijesti služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice", istaknuo je lider SNSD-a.