Bakir Izetbegović blefira, a izbori treba da se održe, pa i po trenutnom Izbornom zakonu, ako konsenzusa o novom nema, kaže nakon sjednice IK SNSD u Banjaluci, Milorad Dodik.

''Mi očekujemo da će se izbori raspisati i dogoditi, smatramo da ne treba da se mijenja Izborni zakon, jer nema konsenzusa o tome. Prijedlozi koje je SNSD do sada uputio ni jedan nije prihvaćen, ne vidimo razloga da u tome sudjelujemo dalje'', naveo je Dodik, prenosi N1.

Dodao je kako je ''nemoguće da sedam ili osam prijedloga SNSD, nijedan da se ne prihvati, da se odbijaju''…

''A da se nama nameću neki prijedlozi kao što je elektronsko glasovanje, koje je špekulativnog karaktera, koje treba da osigura da se određeni favoriti, prije svega stranaca, osigura promocija izbornih kandidata i izbornih pobjednika. Nećemo, ne vidimo razlog da u tome sudjelujemo. Možemo da obavimo još jedan dijalog na najvišem nivou. Integritet, što nekto priča, nije mi jasno što znači to? To su neke podvale sa strane'', ocijenio je lider SNSD.

Dodik kaže da je prijedlog SNSD bio da se ukinu vreće poštom iz inozemstva. Ostaje pri stavu da mandat pripada stranci, da se razgovori vode u institucijama ili sjedištima stranaka.

''Odbijamo da se pojavljujemo u veleposlanstvima i njhovim uredima'', poručuje Milorad Dodik.

Na kraju još jednom podvlači – s obzirom da nijedan prijedlog SNSD nije prihvaćen, ne vidi razlog da SNSD prihvati prijedloge drugih.