Iako će vam mnogi stručnjaci reći kako je obična crna kava najzdravija opcija, posebno ako želite smršaviti, određeni začini koje dodajete u kavu mogu podići stvari na višu razinu uz neke fantastične prednosti.

Kurkuma je jedan od najboljih izbora, zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima koja pospješuju metabolizam.

Kurkuma vjerojatno nije prva stvar koju biste pomislili dodati kavi svakog jutra, posebno ukoliko volite nešto slađe. Češće se nalazi u prijatnim obrocima kao što su juhe, zahvaljujući svom jedinstvenom, zemljanom ukusu.

Međutim, ovaj čuveni žuti začin nema samo odličan ukus u kavi, on također pruža neke nevjerojatne zdravstvene prednosti koje mogu učiniti čuda za vaše tijelo.

Za početak, kurkuma je puna nevjerojatnih antioksidansa, koji su ključni za vaše cjelokupno zdravlje i pružaju brojne prednosti u smanjenu obujma struka.

Antioksidativna svojstva kurkume mogu pomoći u smanjenju inzulinske rezistencije, šećera u krvi, razine kolesterola i drugih metaboličkih stanja koja su rezultat gojaznosti.

Mnoge zdravstvene prednosti kurkume zahvaljuju se posebno jednom aktivnom spoju, zvanom kurkumin, koji može potaknuti gubitak težine jačajući metabolizam i boreći se protiv upale. Kurkuma sadrži ključno jedinjenje, kurkumin, koji je povezan s poboljšanim obimom struka, indeksom tjelesne mase (BMI) i tjelesnom težinom prema nekoliko studija.