Hitna pomoć dobila je poziv oko 10.45 sati, kada je netko nazvao i rekao: "Netko je pucao". Odmah su na mjesto događaja krenule Hitna pomoć i policija.

Kako javlja Telegraf, bivši radnik tvrtke koja se nalazi na spomenutoj adresi, 30-godišnji programer Nebojša S. upao je u prostorije tvrtke i počeo pucati u zaposlenike. Ubio je 31-godišnjeg Branka K, a ranio 36-godišnjeg Mirka F. Jedan od radnika skočio je kroz prozor i zadobio teške ozljede.



Pokušao se ubiti

Napadač je u tvrtki radio sve do prošlog tjedna, kada je dobio otkaz. Nije otprije poznat policiji, nema dosje niti kaznene prijave.

"Začula se pucnjava, nikome nije bilo jasno što se događa. Dok sam se okrenuo, već se jedna marica stvorila tu i policajci su počeli istrčavati van. Rasuli su se kao mravi u roku od dvije, tri sekunde. Vrlo brzo počela su stizati nova vozila s policijom. Svi su veoma brzo shvatili da se dogodio neki kaos", priča svjedok za Telegraf.

Nakon pucnjave napadač se dao u bijeg, a potom je pokušao izvršiti samoubojstvo u svom stanu tako što je pucao u plisnku bocu. Ona je eksplodirala, u stanu je izbio požar. Čim su čuli eksploziju, susjedi su pozvali policiju i vatrogasce. Nebojša S. teško je ozlijeđen i nalazi se u bolnici. Liječnici mu se bore za život.