Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je suparnike u skupini na Svjetskom prvenstvu 2023. godine kojem će zajednički domaćini biti Švedska i Poljska.

Hrvatska je smještena u skupinu G, a suparnici će joj biti Sjedinjene Američke Države te dvije afričke reprezentacije, prvak i trećeplasirana momčad s tamošnjeg prvenstva koje će se održati tijekom srpnja.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat ističe kako je ždrijeb zanimljiv:

"Željeli smo izbjeći europske reprezentacije iz trećeg i četvrtog pota, odnosno šešira, a podsjećam tamo su bile Mađarska, Srbija, Slovenija i Nizozemska i to smo uspjeli. Prvak Afrike i trećeplasirani s tog kontinenta svakako zaslužuju maksimalnu pozornost. Teoretski se može dogoditi da to budu Egipat i Tunis, a to je onda sasvim druga priča, i ždrijeb više ne izgleda tako jednostavan. Ali, vidjet ćemo što će se dogoditi. Ono što je dobro u svemu tome je da ih već sada možemo početi skautirati i analizirati jer tim reprezentacijama, prvenstvo počinje za desetak dana. Želio bih samo da budemo kompletni i da nam se ne ponovi situacija poput one na Europskom prvenstvu u Mađarskoj s koronom. Ne sumnjam da će Hrvatska biti prava. Dobar je ždrijeb i u nastavku. Ja sam optimist i vjerujem da ćemo biti pravi na tom prvenstvu".

Na Svjetskom prvenstvu u siječnju iduće godine nastupaju 32 reprezentacije koje su podijeljene u osam skupina, a skupina u kojoj se nalazi Hrvatska u drugom krugu se križa s grupom H gdje će igrati Danska, Belgija, Bahrein i afrička reprezentacija koja će zauzeti četvrto mjesto na kontinentalnom prvenstvu, piše Hina.

Svjetsko prvenstvo se održava od 11. do 29. siječnja iduće godine.

Svjetsko rukometno prvenstvo 2023. (skupine):

Skupina A (Krakow): Španjolska, Crna Gora, Čile, Iran

Skupina B (Katowice): Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

Skupina C (Göteborg): Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

Skupina D (Kristianstad): Island, Portugal, Mađarska, Južna Koreja

Skupina E (Katowice): Njemačka, Katar, Srbija, Afrika 5

Skupina F (Krakow): Norveška, Sj. Makedonija, Argentina, Nizozemska

Skupina G (Jönköping): Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD

Skupina H (Malmö): Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4