Sudeći prema najnovijem predviđanju tvrtke Sensor Tower, broj aplikacija na Appleovoj trgovini aplikacija App Store bi do 2020. godine trebao doseći i prestići granicu od 5 milijuna aplikacija.

Ukoliko se njihova predviđanja ostvare to će značiti da će se broj aplikacija u četiri godine povećati za 73%, s obzirom da bi do kraja 2016. godine na App Storeu trebalo biti oko 2,93 milijuna aplikacija. Do kraja 2020. godine na App Storeu bi trebalo biti prisutno oko 5,06 milijuna aplikacija.

Sensor Tower izrađuje statistiku vezanu za App Store još od njegovih samih početaka 2008. godine. Krajem te godine na App Storeu je bilo ukupno 5000 aplikacija, piše Bug.hr.

Glavni pokretač rasta App Storea su igre, koje su činile 43% novih aplikacija (gotovo 21 tisuću novih igri) koje su predstavljene na App Storeu tijekom svibnja. U istom razdoblju predstavljeno je 2427 novih edukacijskih aplikacija, 2378 novih aplikacija za zabavu, 2247 novih poslovnih aplikacija te 2225 novih lifestyle aplikacija.

U Sensor Toweru ističu kako se Apple suočava s problemom slabe vidljivosti i nedovoljno definiranih kriterija pretraživanja novih aplikacija na App Storeu.

Apple će ponuditi nekoliko rješenja tog problema, sponzorirane aplikacije (developeri će platiti kako bi njihove aplikacije bile jasnije vidljive i brže otkrivene pri uporabi funkcije pretraživanja App Storea), App Store će biti više personaliziran individualnim korisnicima, vratit će se Categories tab te se uvodi novi način dijeljenja aplikacija s prijateljima putem 3D Touch prečaca. (bljesak.info)