Švicarac Roger Federer plasirao se u finale Grand slam turnira Wimbledon.

On je u finalu pobijedio miljenika domaće publike, Britanca Andyja Murraya sa 7:5, 7:5, 6:4.

Sedmostruki prvak će u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati s prvim igračem svijeta i braniteljem naslova Novakom Đokovićem, koji je u prvom polufinalnom meču pobijedio Francuza Richarda Gasqueta sa 7:6, 6:4, 6:4.

“Roger i ja smo igrali mnogo puta. On mi je jedan od najvećih rivala. On je jedan od ljudi koji me je zapravo učinio boljim tenisačem. Tijekom susreta s njim sam prolazio kroz različite emocije i to mi je omogućilo da shvatim što mi je potrebno da bih postao bolji igrač, da bih ga pobijedio i osvojio Grand slam titule.

Dobar je i konstantan, nema dovoljno riječi da bih ga opisao. On je najbolji u povijesti, voli ovdje igrati, ovdje igra i svoj najbolji tenis. Ovdje je osvojio sedam titula i igra najbolje kada je najvažnije, zbog toga je veliki šampion”, rekao je Đoković, prenosi B92.

Srpski tenisač je istaknuo da je svjestan da publika u nedjelju neće biti na njegovoj strani, ali da to nije prvi put da će biti takav slučaj.

“Finale Wimbledona je najvažniji susret koji bilo koji tenisač može igrati. Pripremit ću se za sve što me može me čekati na terenu. Nije mi prvi put da ću igrati protiv favorite publike, potrudit ću se da iskoristim iskustvo koje imam da psihički budem spreman”, naglasio je Đoković, piše B92.

Finale se igra u nedjelju u 15.00 sati.