Novak Đoković bio je zadovoljan igrom protiv Marina Čilića, kojeg je s dva puta po 6:1 deklasirao u prvom meču grupe A završnog Mastersa.

"Veliki meč za mene! Marin je osvajač US opena, ima puno samopouzdanja, ali sam uspio neutralizirati njegov servis i vratiti veliki broj loptica u igru, a samim tim i sprovedem taktiku u djelo", rekao je Đoković, prenosi Blic.

Za očuvanje prvog mjesta na ATP-u potrebne su mu još dvije pobjede u grupi A, protiv Stanislasa Wawrinke i Tomaša Berdycha.

Đoković prepustio Čiliću samo dva gema

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u svom je prvom nastupu na ATP Mastersu u Londonu pretrpio uvjerljiv poraz.

Bolji od njega je u susretu 1. kola skupine A bio prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković sa 6-1, 6-1 nakon samo 56 minuta igre.

Bio je ovo 11. međusobni susret Čilića i Đokovića, a Međugorac još uvijek čeka na prvu pobjedu.

Čilić je susret završio sa samo šest "winnera" i čak 22 neprisiljene pogreške, dok je Đoković imao 13 "winnera" i 12 pogrešaka.

U prvom susretu skupine A Švicarac Stan Wawrinka je nadigrao Čeha Tomaša Berdycha također sa 6-1, 6-1 u susretu koji je također trajao manje od sat vremena.

Susreti 2. kola u skupini A igrat će se u srijedu, Čilić će igrati protiv Berdycha, dok će se u drugom susretu sastati Wawrinka i Đoković.

bljesak.info