Teniska reprezentacija Srbije povela je 1-0 protiv Hrvatske u susretu 1. kola Svjetske skupine koji se igra u Kraljevu.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković očekivano je pobijedio Matu Delića, 158. igrača na ATP ljestvici 6:3, 6:2, 6:4 za sat i 30 minuta igre.

Premda su u Davisu Cupu iznenađenja česta, 21-godišnji Kaštelanin nije imao izgleda protiv šest godina starijeg i 157 mjesta bolje rangiranog Đokovića. Osim velike razlike u kvalitetu i iskustvu, Đokoviću je više odgovarala i brza podloga. Delić je najbolje rezultate ostvario na zemlji, a dosada je u dvorani igrao 17 mečeva i dobio samo tri, dva na Futuresu, a jedan prošle godine na Challengeru u Bresciji.

Đoković je otvorio meč vodstvom 3:0 uz jedan break, a potom mirno priveo set za konačnih 6:3 nakon 29 minuta igre. U drugom setu vidjeli smo slično otvaranje. Đoković je u prvom gemu oduzeo Deliću servis, a potom kod vodstva 4:2 načinio još jedan 'break' i za 27 minuta zaključio set rezultatom 6:2. Najveći otpor Delić je prvom reketu svijeta pružio u trećem setu. Vodio je 1:0 i 2:1 i tek u petom gemu je ispustio servis. Đoković je pri vodstvu 5:3 mogao privesti susret kraju, no Delić je obranio svoj servis produživš meč za još jedan gem. Đoković je potom mirno odservirao za 6:4 i pobjedu 3:0 u setovima, javlja HRT.

Nakon Đokovića i Delića na teren će Viktor Troicki, trenutačno 41. igrač svijeta i naš Borna Ćorić, 61. na ATP ljestvici. U subotu od 14 sati na programu je susret parova za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki za Srbiju, a Franko Škugor i Marin Draganja za Hrvatsku. U nedjelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.