Nakon što je neslaganje s odlukom Wimbledona o zabrani nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačima izrazio ATP Tour, oglasio se i Novak Đoković.

-Igrači i treneri nemaju nikakve veze s tim. Miješanje politike u sport ne smije se događati, ne mogu to podržati, rekao je najbolji tenisač svijeta, koji ovog tjedna nastupa na turniru u Beogradu, te dodao:

-Uvijek ću osuditi rat, neću ga podržati. Kao dijete rata znam koliko to trauma ostavlja, jer i mi na Balkanu smo imali puno ratova, ali ne mogu podržati odluku Wimbledona, to je suludo!

Jučer je svoje mišljenje dala i ATP organizacija:

-Naš sport se ponosi time što funkcionira na principima zaslužnosti i poštenja gdje se igrači natječu kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Vjerujemo kako je današnja jednostrana odluka Wimbledona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i bjeloruskih igrača s ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući presedan. Diskriminacija na nacionalnoj osnovi također predstavlja i kršenje našeg sporazuma s Wimbledonom prema kojemu se ulazak igrača u turnir bazira samo na njegovu renkingu. Naše daljnje akcije u vezi ove odluke dogovorit ćemo s našim izvršnim tijelima.