Novi šok doživio je srpski tenis na Olimpijskim igrama. Nakon što je neočekivano ispao iz turnira u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji tenisač današnjice Novak Đoković eliminiran je i iz turnira parova. Bolji od njega i Nenada Zimonjića bili su domaći predstavnici Marcelo Melo i Bruno Soares.

Treći nositelji turnira eliminirali su srpsku kombinaciju rezultatom 6-4, 6-4 i tako ostavili Đokovića bez šanse da stigne do olimpijskog zlata. Barem u Rio de Janeiru, pa će novu priliku najbolji reket svijeta imati u Tokiju kao 33-godišnjak.

Do breakova su Brazilci stigli u petom gemu prvog seta na Zimonjićev servis, a isto ponovili u sedmoj igri drugog. Srpski par odgovorio je odmah vraćanjem izgubljene prednosti, no već u sljedećem gemu izgubili su ponovno igru na svoj, točnije Đokovićev početni udarac nakon čega su Melo i Soares meč priveli kraju.

“Zaista se nadam da ću imati priliku za medalju”, izjavio je Đoković koji je prije eliminacije u drugom kolu turnira parova samo dan ranije poražen od Juana Martina del Potra u prvom kolu pojedinačne konkurencije.
Od olimpijskih medalja sjajni Beograđanin zasad ima broncu s Igara u Pekingu.