Trogodišnja djevojčica G.K., jedini preživjeli član mostarske obitelji Krstić, koja je stradala u prometnoj nesreći na Buni, uskoro će biti otpuštena iz bolnice.

Ona je zadobila teške ozlijede zbog čega je i operirana, a trenutno je u stabilnom stanju.

Kako je Klix.ba potvrđeno, trogodišnjoj djevojčici su svi nalazi uredni ili bolji nego što su bili te će biti uskoro otpuštena iz bolnice na kućnu njegu, koja će trajati jako dugo.

"Morati će nositi još godinu dana longete. Ali CT glave joj je uredan, i svi nalazi su joj uredni ili puno bolji nego što su bili. Planira se otpust uskoro na kućnu njegu, ali nije još određen točan termin", kazano je za Klix.ba iz mostarske bolnice.

Trogodišnja G.K. je zadobila ozlijede opasne po život i liječnici su je hitno operirali u SKB-u Mostar, dok su njeni otac Boris (35), majka Marijana (34) i brat Roberto (9) smrtno stradali u automobilu Renault Scenic na mjestu nesreće koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton kod Bunskih kanala.

Podsjetimo, u nesreći koja je šokirala Hercegovinu, su sudjelovala četiri automobila, Mercedes, dva BMW-a i Renault Scenic. Četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško ozlijeđene, među kojima je i trogodišnja djevojčica tragično stradale obitelji Krstić.

Prema neslužbenim informacija tragično stradala mostarska obitelj Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac (46), za kojeg neslužbeni izvori tvrde da je sudjelovao u utrkivanju s Mercedesom kojim je upravljao Mile Doko (31).

Tužiteljstvo HNŽ koje vodi istragu, ove navode ne potvrđuje, ali nije dalo ni ni informacije o eventualnom istražnom pritvoru za moguće sukrivce za tragediju zbog koje je na dan sahrane, 27. rujna bio proglašen danom žalosti u Mostaru.

U cilju rasvjetljavanja slučaj koji je šokirao BiH je Županijsko tužiteljstvo HNŽ naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su sudjelovala u prometnoj noj nesreći,te kako je navelo poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.