Policijski službenici MUP-a ŽS s Kenanom Kršom pronašli su dvanaestogodišnju Enisu M. koja je 17. studenog nestala nakon što se, prema riječima majke Emire, udaljila od kuće s dvije starije osobe.

Informaciju o pronalasku djevojčice potvrdila je za Klix.ba Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a ŽS, ali je kazala kako trenutno nema detaljnih informacija.

N1 saznaje iz policijskih izvora, kako si i djevojčica i Kenan Kršo  privedeni u policijsku stanicu na obradu.

Oboje privedeni

"I Kršo i maloljetnica privedeni su u stanicu te će nad njima biti izvršena policijska obrada kako bismo razjasnili sve detalje ovog događaja", rečeno je za N1, gdje je navedeno kako će prema djevojčici biti tretirano po Zakonu o maloljetnicima.

Majka Emira kazala je ranije za Klix kako ne zna da je njena kćer pronađena. Ona je prijavila policiji nestanak kćeri 17.11. oko 22:00 sata.

Tvrdi kako je Enisu oteo muškarac koji je, kako je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim kaznenim djelima.  Maloljetnica je posljednji put viđena u sarajevskoj ulici Logavina i od tada je policija tragala za njom.

Inače, Emira i Enisa u Sarajevu su bile u posjeti i jučer su se trebale vratiti u Njemačku gdje žive.

Tražili da se uda za Kršu?

Majka djevojčice je medijima navodno izjavila da je supruga muškarca koji je oteo djevojčicu tražila da se Enisa uda za njega.

"Mi živimo u Njemačkoj i danas smo trebale nazad. U petak smo išle u kupovinu i poslije toga kući pakovale stvari. Enisa je izašla iz kuće između akšama i jacije. Ranije smo kod jedne prijateljice upoznale ženu, koja je Enisu htjela udati za svog muža. Kasnije mi je pisala poruke o tome i ja na njih nisam odgovarala. Kada je kćerka nestala, sve sam to prijavila policiji'', kazala je majka djevojčice.

Kako tvrdi, uvjerena je da je ovaj par odveo Enisu, jer, kako kaže, supruga tog muškarca mu je, kako je saznala, ranije 'dovela' još jednu djevojku.