Kroz sedam mjeseci intenzivnog rada, UGRDPP "Djeca nade" uspješno je implementirala projekt "Zajedno do uspjeha!" u suradnji s Regionalnim programom lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD2, financiranom od strane Europske unije, te implementiranom od strane Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), uz podršku Općine Prozor-Rama.

Ovaj inovativni projekt fokusira se na kreativno-edukativne radionice namijenjene djeci i osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima te prijateljima. Naglasak je na kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena osoba s invaliditetom, omogućavajući im osobni rast i razvoj te iskazivanje vlastitih potencijala u skladu s njihovim mogućnostima.
 


Cilj je poboljšati kvalitetu života djece i osoba s invaliditetom kroz kvalitetno organizirano i aktivno ispunjeno slobodno vrijeme. Implementacija ovog projekta označava značajan napredak prema uključivanju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu.

Projekt je započeo u svibnju kreativnim radionicama ručnih radova i obukom na CNC mašini, pod vodstvom Ante Jozića, uz podršku Marka Jozića i Filipa Šimunovića. Sportske aktivnosti poput nogometnih radionica na gradskom stadionu "Luka" vodio je Stipo Babić uz pomoć Dana Dedića i Marka Jozića. Radionice plivanja održavale su se u bazenu Veslačkog kluba, voditelji su bili Delfina Tadić i Filip Šimunović, a asistent Ivan Perić. Završetak tih radionica obilježen je natjecanjem u nogometu i plivanju te dodjelom medalja izrađenih na kreativnim radionicama.

Nastavak projekta u rujnu obuhvatio je slikarske i glazbeno-plesne radionice. Slikarske radionice pod vodstvom Brankice Križanac i asistenta Ružice Križanac omogućile su korisnicima da se upoznaju s različitim tehnikama slikanja, rezultirajući divnim slikama koje će biti izložene na događaju "Mali slikar" u sklopu završne svečanosti "Zajedno do uspjeha!".

Glazbeno-plesne radionice pod vodstvom Ane Topić i asistencijom Julijana Madžara, Ivana Vlajčića i Martine Škarice, održane su u Domu kulture Prozor. Korisnici su s prijateljima iz folklornog društva "Ramska tradicija", Mažoretkinja Rama i ostalih volontera, kroz pjesmu, ples i druženje, pripremali nastup za završnu svečanost "Zajedno do uspjeha!".

Svečano zatvaranje projekta održano je večeras u Domu kulture u 19:00 sati povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Prije početka programa u 18 sati Djeca nade upalila su prvu adventsku svijeću na kružnom toku u Prozoru.Učesnici su prezentirali stečene vještine kroz projekt. Na izložbi "Mali slikar" predstavljeni su radovi sa slikarskih i kreativnih radionica te predmeti izrađeni na CNC laseru. Djeca nade su kroz pjesmu, ples i aktivnosti s prijateljima i volonterima pokazali kako upornim radom postižu pozitivne rezultate, dok su učenici Srednje škole Prozor za sve okupljene pripremili domjenak.

Prije početka programa u 18 sati Djeca nade upalila su prvu adventsku svijeću na kružnom toku u Prozoru.