• ''Djeca nade'' Prozor-Rama: Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom
  • ''Djeca nade'' Prozor-Rama: Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom
Udruga Djeca nade Prozor-Rama u završnoj je fazi provedbe projekta "Gledajte mi to možemo" financijski podržanog od EU kroz program Regionalne demokracije na zapadnom Balkanu (ReLOaD2) u implementaciji razvojnog programa UN (UNDP) sufinanciranog od Općine Prozor-Rama.

Cilj projekta je senzibilizirati javnost lokalne zajednice prema djeci i osobama s invaliditetom

Održavanjem inkluzivnih radionica :likovnih,glazbenih i sportskih kod korisnika je postignut napredak u socijalizaciji, poboljšanju određenih vještina i samopouzdanju

Ponosni na njih, izražavamo težnju prema viziji društva prilagodljivog i održivog za sve, razvijanja empatije prema drugačijima, ističući ljudske vrijednosti uvažavanja različitost.

Pozivamo građane da nas posjete 03.12.2022. u Domu kulture u Prozoru od 19 sati, na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Jamčimo da će naši posjetitelji trošeći vrijeme s nama otići bogatiji duhom. Bogatstvo je u različitosti.



O udruzi

Udruga Djeca nade Prozor-Rama je nevladina, nestranačka neprofitna socijalno-humanitarna organizacija koja djeluje na području općine Prozor-Rama i jedina koja okuplja djecu s poteškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji.

Utemeljena je u studenom 2003 godine inicijativom nekoliko roditelja djece s poteškoćama u razvoju s ciljem poboljšanja položaja i kvalitete života i ostvarivanja zakonskih prava djece i Osoba s invaliditetom(OSI) u lokalnoj zajednici.

Za ostvarivanje postavljenih ciljeva od osnutka do danas Udruga kontinuirano provodi aktivnosti, zastupa interese svojih korisnika i potiče institucije za donošenje zakonskih odredbi u najboljem interesu djece i osoba s invaliditetom.Članica smo Koalicije udruga HNŽ Zajedno smo jači.

Udruga pored obitelji najbolje prepoznaje potrebe svojih korisnika,mjesto je gdje roditelje djece s teškoćama napušta osjećaj usamljenosti i bespomoćnosti.Članstvo je dobrovoljno i trenutno je u evidenciji 40 obitelji ,49 korisnika (5 obitelji u kućanstvu ima po dvoje djece-osoba s invaliditetom).

Aktivnosti Udruga provodi kroz projekte kojima aplicira na Javne pozive iz oblasti socijalne skrbi.

Proveden je veliki broj projekata financijski podržanih od Općine Prozor-Rama( koja podržava rad Udruge od utemeljenja 2003.g) , USAID-a, Federalnog i Županijskog ministarstva socijalne skrbi,Vlade R Hrvatske, donatora i doprinosa roditelja.

Sve projektne aktivnosti su usmjerene na poboljšanje kvalitete života djece i osoba s invaliditetom korisnika Udruge.