Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije, počevši od 1. prosinca 2023. godine, kreće s redovitom distribucijom premije osiguranja za 2024. godinu.

To će trajati zaključno s 29. veljače 2024. godine.

Iz ZZO-a HNŽ-a podsjećaju na to da su od sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođena djeca i mladi do navršenih 18 godina života.

Jednako tako i darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su tijekom ove godine barem jednom darivali krv.

Darivatelji krvi s pedeset i više darivanja trajno su oslobođeni kupovine premije osiguranja odnosno plaćanja participacije.

Uplate premije osiguranja za više članova obitelji

Ukoliko osiguranik istodobno uplaćuje za sebe i više članova obitelji, uplatu je moguće izvršiti jednom uplatnicom.

Onda je u prigodi dostavljanja uplatnice mjerodavnom područnom uredu potrebno priložiti popis na kojemu su pojedinačno navedeni članovi obitelji za koje je izvršena uplata, s njihovim osobnim podacima (JMB).

Tiskanica za popis osiguranika (članova obitelji) sastoji se od dva primjerka i dostupna je u mjerodavnim područnim uredima Zavoda, na mrežnoj stranici ZZO-a ili na punktu za distribuciju premija osiguranja.

Provjera putem web-a

”Kako bismo dodatno olakšali osiguranicima/obveznicima, a s ciljem evidentiranja premije bez dolaska osiguranika u mjerodavni područni ured Zavoda, osiguranicima je omogućeno putem mrežne stanice Zavoda podnijeti elektronički zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i za svoje djelatnike, kao i članove obitelji, uz dokaz o izvršenoj uplati.

Kako osigurane osobe u HNŽ-u uplatu premije mogu izvršiti isključivo kod ovlaštenih organizacija za obavljanje platnoga prometa, izvješćujemo i da je:

- broj depozitnoga računa Zavoda na koji se vrši uplata premije: 5550000004873298
- vrsta prihoda: 722611
- iznos premije osiguranja po osiguranoj osobi 20 KM.

Dodali su kako će, na osnovu izvršene uplate za premiju, a po dostavljanju primjerka uplatnice u mjerodavni područni ured, uplata biti zabilježena u bazi podataka Zavoda.

Dodaju da će to biti vidljivo i u zdravstvenim ustanovama.