Direktor CIA-e u odlasku John Brennan u nedjelju je izabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji u petak preuzima dužnost, poručio da pazi što priča i savjetovao mu da Rusiji olako ne oprašta uplitanje u nedavne predsjedničke izbore, prenosi Hina.

CIA se raspada: Agenti bježe zbog Trumpa, ostavke se potpisuju

Brennan je u intervjuu televiziji Fox rekao da Trump, nakon što položi prisegu, mora biti pažljiv kada daje izjave, aludirajući na njegove komentare na Twitteru.

"Spontanost nije nešto što štiti nacionalnu sigurnost i zato, kada govori ili reagira, mora znati da to može imati ozbiljne posljedice na SAD", rekao je direktor američke obavještajne službe.

"Tu se ne radi samo o gospodinu Trumpu, radi se o SAD-u", dodao je.

Trump je prošlog tjedna optužio obavještajnu zajednicu da je u javnosti objavila informacije kako je Rusija prikupila kompromitirajuće materijale protiv novog američkog predsjednika.

Na Twitteru je napisao da ga ponašanje tajnih službi podsjeća na nacističku Njemačku.

"Izjednačavanje obavještajne zajednice s nacističkom Njemačkom je nečuveno", istaknuo je Brennan.

Obavještajne službe su u izvješću predstavljenom Trumpu i odlazećem predsjedniku Baracku Obami zaključile da je Rusija, hakiranjem i drugim načinima, pokušala utjecati na ishod izbora 8. studenoga.

Trump je mjesecima javno izražavao sumnju u taj zaključak, da bi na konferenciji za novinare u srijedu rekao kako ipak smatra da Moskva stoji iza hakerskih napada.

Podsjetimo, nedavno je objavljeno u medijima da je Donald Trump navodno odlučio da će senator Jeff Sessions biti državni odvjetnik, zastupnik Mike Pompeo direktor CIA-e, a general Mike Flynn savjetnik za nacionalnu sigurnost, prenosi Reuters.