Dinamo je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka pobijedio Ludogorec 2:1. Prvi gol za Dinamo zabio je Perić, a drugi je bio autogol vratara Ludogorca Sergija Padta. Za Ludogorec je zabio Tekpetey. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana od 20 sati na zagrebačkom Maksimiru.

Trener Dinama Ante Čačić na teren je izveo postavu sa samo jednim klasičnim krilom, Mislavom Oršićem, Drmić je od prve minute igrao centrafora, Ivanušec je pokrpao poziciju desnog krila, a iza njih su u veznoj liniji bili Mišić, Ademi i Baturina.    

Utakmica je počela furiozno. Ludogorec je krenuo s dvije odlične prilike u prve dvije minute, no onda je Dinamo dvaput utišao stadion u Razgradu. U šestoj je minuti Laurutsen prebacio Oršićevu loptu glavom do Perića, koji ju je najprije glavom podignuo u zrak, a onda pogodio predivnim visokim volejem mrežu Padta za 1:0.

Golman Ludogoreca u devetoj je minuti izravni krivac za drugi gol Dinama. Oršić je ponovo bio kreator akcije, gurnuo je Ljubičića u sprint po lijevoj strani, ovaj je prizemno centrirao, a Padt nespretno loptu gurnuo u vlasitit gol za šokantinih 2:0 Dinama u Bugarskoj.

Ludogorec je nakon tog gola počeo igrati puno bolje, a Dinamo se povukao. Imali su Bugari jako dobrih prilika iz izrađenih akcija, no gol su zabili baš iz neizrađene. Nakon što je Perić odbio jednu loptu, ona je stigla do Tekpetyja, koji je pucao iz očaja iz nemogućeg kuta s lijeve strane. No udarac je bio jak i lopta je prošla između Livakovića i prve stative te se Ludogorec tako u 22. minuti vratio u utakmicu.