Zagrebački Dinamo je na gostovanju u Albaniji pobijedio domaći Skenderbeu rezultatom 2:1, u okviru play - offa Lige prvaka u fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Skenderbeu je u 37. minuti stigao do vodstva nakon što je kapetan domaćeg tima Blendi Shkembi iz slobodnog udarca savladao Eduarda i doveo svoj tim u vodstvo. Dinamo izjednačava u 67. minuti golom Soudanija.

Gol za pobjedu "modrih" je postigao Josip Pivarić u posljednjim minutama utakmice fantastičnim šutem s 20-ak metara.

Osim meča u Elbasanu, večeras su odigrane još četiri utakmice.

U Baselu su domaća ekipa i Maccabi iz Tel Aviva odigrali neriješeno 2:2. Gosti su poveli golom Erana Zahavija nakon pola sata igre. Izjednačio je Basel golom Delagada samo devet minuta kasnije. Domaćine u prednost dovodi Embolo u 88. minuti utakmice, ali Zahavi drugim golom utakmicu odvodi u egal.

Publika na Celtic Parku je uživala u golijadi koju su im priredili njihovi ljubimci i gosti iz Malmea.

Domaćini su poveli već u 3. minuti golom Leigha Griffithsa da bi u 10. minuti poentirao i Nir Biton za 2:0. Prednost je smanjio Jo Inge Berget u 52. minuti da bi već u 62. Leigh Griffiths pogodio za 3:1. Berget je posljednjim trenucima postigao svoj drugi gol, koji će gostima iz Malmea olakšati revanš naredne sedmice.

 Shakhtar je slavio važnu pobjedu u Beču protiv Rapida rezultatom 1:0. Gol je postigao Marlos u 44. minuti.

Najzvučniji par večeri je bio Valencija - Monaco. Utakmica je završena pobjedom rezultatom 3:1 za Valenciju. Valencija je povela u 4. minuti golom Rodriga, međutim Monaco je izjednačio u 49. minuti golom Marija Pašalića.

Radost gostiju nije dugo trajala jer je Parejo u 59. minuti pogodio za 2:1. Sofiane Feghouli pogađa u 86. minuti za konačnih 3:1.

Play-off Lige prvaka, konačni rezultati:

Skenderbeu - Dinamo 1:2
Celtic - Malmo 3:2
Basel - Maccabi Tel Aviv 2:2
Rapid - Shakhtar 0:1
Valencia - Monaco 3:1