Bugarski stručnjak Ivajlo Petev bit će već treći trener Dinama ove sezone, nakon Cice Kranjčara i Željka Sopića. I odmah će u vatru u nedjelju protiv Hajduka, gdje Dinamo nema pravo na kiks.

"Znamo kako izgleda utakmica s Hajdukom. Koliko god to u zadnjih 11 godina ne predstavlja dimenziju kakva je bila prije, ali derbi je derbi i nije jednostavno preuzeti momčad pred takvu utakmicu. On je inzistirao da preuzme ekipu prije Hajduka i to dosta govori o njegovom karakteru", izjavio je direktor kluba Tomislav Svetina, prenosi Gol.hr.

Je li klub platio odštetu Bugarskom nogometnom savezu?

"Vrlo kratko, nismo nikakvu odštetu platili. Razlog kojim smo se vodili u izboru trenera je apsolutno predan rad, cijeli dan na stadionu, traženje i upoznavanje novih igrača, mladih. To su sve razlozi zbog kojih smo se odlučili za našeg novog trenera", objasnio je Svetina.

Petev će prvi put sjesti na klupu 'modrih' u najvećoj utakmici HNL-a i nakon samo tri treninga. Što definitivno pokazuje da ima hrabrosti, jer Dinamo u ovom trenutku ne izgleda dobro, a atmosfera je daleko od idealnog.

"Oprostite mi ako krivo kažem neku riječ, ali kroz par mjeseci ću naučiti da sve bude OK. Sretan sam što sam došao u Dinamo. Dvaput se nismo uspjeli dogovoriti, takva je tad bila situacija. Moramo raditi puno da budemo svi zadovoljni kako igra Dinamo. Najbitnije je da imamo rezultat, neće biti lako, to znam vrlo dobro, ali ćemo raditi i siguran sam da će se Dinamo vratiti tamo gdje mu je mjesto već dugo.''

Koji su najveći problemi koje ste detektirali u momčadi?

"Neću konkretno govoriti o tome, svi znamo da Dinamo ima problem, jer da nije tako ja ne bih bio ovdje. Kažem još jednom - trebamo puno raditi kako bi Dinamo ostvario viziju kakvu ja imam. Garantiram da će vam se svidjeti kako Dinamo igra. Izaći ćemo iz ove situacije 100 posto. Imamo danas prvi zajednički trening."

Što misli poduzeti za nedjelju?

"Dinamo ima vrlo kvalitetne igrače, nadam se da ćete to vidjeti. Napravit ćemo sve što treba da dobijemo Hajduk. To je Dinamo, svako mora dati svoj maksimum, od stručnog stožera do svih radnika kluba. Za mene je najbitnije da je Dinamo dobar. Najvažnije je da igramo kao momčad, a onda će kvaliteta Dinama i svakog igrača posebno rasti iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu."

Kako to da je poziv Dinama presudio poziv u odnosu na bugarsku reprezentaciju?

"To je moja odluka, dogovorio sam se s predsjednikom Bugarskog nogometnog saveza. Bio sam 100 posto siguran u to da želim biti tu'', rekao je bivši bugarski izbornik Ivajlo Petev pa zaključio:

"U svakom poslu je potrebna disciplina. Ja ću to tražiti od svojih igrača. Hvala vam.''