Hrvatski prvak Dinamo igrat će ove sezone u Ligi prvaka! Nakon gostujuće pobjede u Albaniji, u uzvratnom susretu četvrtog pretkola modri su na Maksimiru pred lijepo popunjenim tribinama pobijedili Skenderbeu s 4:1.

Tako je Dinamo prošao albanskog prvaka s ukupnih 6:2 i zasluženo je prošao u grupnu fazu najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Dinamo je poveo golom El Arabi Soudanija u devetoj minuti, no već u idućoj minuti gosti su izjednačili, a strijelac je bio Esquerdinha. U 15. minuti 'Modri' su stigli do novog vodstva, ovoga puta pogodak je postigao Armin Hodžić. U 48. minuti hrvatski prvak je ostao s igračem manje nakon što je isključen Goncalo, no sedam minuta kasnije Jeremy Taravel je nakon ubačaja iz kornera povisio na 3:1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Soudani svojim drugim pogotkom u 80. minuti.

Dinamo je peti put izborio plasman u elitno natjecanje Starog kontinenta, te devetu godinu uzastopno igranje u Europi najmanje do Božića. Modri su natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i 2012./2013., 2011./2012., 1999./2000. i 1998/1999., no niti jednom nisu prošli dalje. Tri puta su bili posljednji, a jednom drugi, ali te 1998./1999. godine to nije bilo dovoljno za prolaz.

Dinamo je plasmanom u Champions League osigurao i najmanje 14 milijuna eura. Za uspješan prolaz kroz kvalifikacije zaradio je dva milijuna eura, a sam ulazak u Ligu prvaka donosi dodatnih 12 milijuna eura, i to bez obzira na ishod natjecanja u skupini.

Osim zagrebačkog Dinama, Maccabi, Malmo, Šahtar i Valencia plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka.

Rezultati uzvratnih susreta play-offa:

Dinamo Zagreb - Skenderbeu 4:1 (ukupno 6:2)
Maccabi Tel Aviv - Basel 1:1 (3:3 - Maccabi ide dalje)
Malmo - Celtic 2:0 (4:3)
Monaco - Valencia 2:1 (3:3)
Šahtar - Rapid Beč 2:2 (3:2)

U srijedu igraju:

APOEL Nicosia - Astana (prvi susret 0:1)
Bayer Leverkusen - Lazio (0:1)
CSKA Moskva - Sporting (1:2)
Club Brugge - Manchester United (1:3)
Partizan Beograd - BATE Borisov (0:1)

Izvlačenje grupa Lige prvaka na rasporedu je u četvrtak u 17.45. Direktan plasman u grupnu fazu izborili su: Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, Zenit, PSV Eindhoven, Real Madrid, Atlético Madrid, FC Porto, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Lyon, Dinamo Kiev, Olympiacos, Galatasaray, Roma, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg i Gent.
 
 

[UEFA Champions League] Liga prvaka stanuje u Zagrebu! Hvala vam svima na sjajnoj podršci! Ajmooo Dinamo!UEFA Champions League is coming to Zagreb! Thank you all for love and support!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 25. kolovoz 2015