Hajduk je pobijedio Dinamo na Maksimiru 1:0 u 22. kolu HNL-a. Gol je postigao Franck Ohandza u 52. minuti. Hajduku je to bio jedini udarac na gol na utakmici.

Hajduk slavio iz jedinog udarca na gol

Drugoplasirani Hajduk ovako je 14 utakmica prije kraja prvenstva smanjio prednost vodećeg Dinama na devet bodova.

Nažalost, po tko zna koji put na hrvatskom derbiju, šou je ukrao sudac.

Pejin prvo teško oštetio Dinamo, a zatim još teže Hajduk

Tihomir Pejin prvo je u 51. minuti teško oštetio Dinamo. Moro je oduzeo loptu Saidu i proigrao Soudanija, koji izlazi sam pred Leticu. Hajdukov golman ispred Dinamovog napadača odnosi loptu rukom, ali van kaznenog prostora. Dinamovci žestoko prosvjeduju, ali Pejin i njegovi pomoćnici ne dosuđuju ništa. A trebali su crveni karton za Hajdukovog golmana.

Odmah nakon ove situacije, Hajduk zabija pobjednički gol. Lešković je bio na lopti i širio ruke, čekajući da je pokupi Livaković, ali nesporazum Dinamovog stopera i golmana koristi Hajdukov napadač. Ohandza dolazi Leškoviću s leđa, uzima loptu i zabija u prazan gol. Velika pogreška Dinamove obrane za ništa manje slavlje igrača i navijača Hajduka.

U 78. minuti sudac je višestruko teško oštetio Hajduk, penalom za Dinamo i posljedičnim crvenim kartonom za igrača Hajduka. Ćorić je ubacio iz kornera, na loptu u Hajdukovom petercu idu Soudani i Lopez. Dinamov napadač tom prilikom s obje ruke vješa se o rame suparniku i tako gura Hajdukovog braniča, koji je onda rukom odbio loptu.

Pejin vidi samo posljedicu, a ne uzrok, te dosuđuje kazneni udarac za Dinamo zbog igranja rukom Hajdukovog igrača u njegovom kaznenom prostoru. Hajdukovci žestoko prosvjeduju. Prednjači Borja Lopez, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gavranović nakon toga iz penala gađa donji desni kut Hajdukovog gola, ali puca pokraj stative.

Hajdukov trener isključen nakon prekršaja nad Ohandzom

Pet minuta prije kraja Pejin je isključio i Hajdukovog trenera Željka Kopića, koji je protestirao nakon još jedne "čudne" odluke glavnog suca. Ohandza je u kontri sam išao prema Dinamovom golu, srušio ga je Doumbia i za to dobio tek žuti karton.

Pejin je još propustio kazniti dinamovca Sosu za udaranje Ohandze laktom, kao i što je Hajdukov kamerunski napadač prošao lišo za gaženje Dinamovog stopera Benkovića.

Zna se kakva je utakmica kada se tijekom nje, a posebno po završetku, najviše govori o sucu.

Jedan zicer i veleslalom, jedino vrijedno u prvom poluvremenu

Prvo poluvrijeme derbija bilo je apsolutno negledljivo, puno prekršaja (25) i s tek jednim udarcem na gol. Raritetni događaj zbio se u 31. minuti. Gavranović je sjajno okrenuo Lopeza i odlično proigrao Soudanija. Najbolji Dinamov igrač izlazi sam pred Hajdukovog golmana i pokušava ga lobovati, ali Letica sjajno brani i spašava izgledan gol.

Osim ovoga, jedino vrijedno spomena u prvom dijelu je Ohandzin veleslalom u 43. minuti. Hajdukov napadač u naletu s desne strane predriblao je i u naguravanju srušio tri suparnika, ušao u kazneni prostor i poslao loptu pred gol, gdje Benković spašava izbijanjem u korner.

13 tisuća gledatelja ovo nije smatralo dovoljnim razlogom da udobnost i toplinu doma zamjene hladnim i vlažnim tribinama Maksimira. Zato su nakon što je sudac kraj poluvremena označio zviždukom, oni na isti način obilježili potraćenih 45 minuta života.

U drugom samo jedna velika prilika, opet Dinamova

Uzbuđenja u drugom dijelu opisali smo na početku izvještaja. Od onih za koje nije bio zaslužan sudac, bilježimo tek ono u 60. minuti i drugu veliku priliku Dinama koju je obranio Hajdukov golman. Olmo je prošao lijevom stranom i dodao Gavranoviću. Njegov udarac ide u Savvasov blok, ali Soudani tuče nakon odbijanca. Međutim, Letica sjajno brani ovaj udarac sa sedam metara i još jednom spašava Hajduk.