U priči o Daniju Olmu, 21-godišnjemu Dinamovu nogometnom genijalcu iz srca Katalonije i igraču o kojemu bruji cijela Europa, niz je gotovo pa nevjerojatnih detalja.

Tako, primjerice, Dani Olmo Carvajal dolazi iz katalonske Terrasse, grada s više od 200 tisuća stanovnika, španjolske prijestolnice – hokeja na travi. Postoji podatak da su čak 124 hokejaša na travi upravo iz Terrasse sudjelovala na Olimpijskim igrama između 1928. i 2004. godine te tako učinile Terrassu “najolimpijskijim gradom na svijetu”.

Dinamo je bio pravi izbor A eto, Dani Olmo je, srećom, poput slavnoga sugrađanina Xavija Hernándeza, umjesto hokeja na travi izabrao nogomet, u kojemu je već s 21 godinom stekao status velike europske zvijezde. U toj dobi to nije ostvario nijedan Dinamov nogometaš, piše Večernji list.

Naravno, najnevjerojatnijim dijelom Olmove biografije čini se onaj da se Barcelona, poznata po nepogrešivom prepoznavanju darovitih klinaca, olako odrekla tada tek 16-godišnjega kapetana svoje kadetske momčadi, a istodobno sa zdravim razumom graničila je odluka obitelji Olmo da od svih primamljivih europskih odredišta za Danijev novi početak odabere baš – Dinamo. Za to su zaslužni menadžeri Andy Bara i Božo Slišković koji su Zdravku Mamiću tada bili sugerirali da uzme Olma – na riječ.

''Da, Dinamo Olma nikada nije bio vidio, a Zdravko Mamić mi je vjerovao i pristao ga angažirati na moju riječ. Sve što sam mu bio ispričao o Daniju potvrdio mu je i Božo Slišković i nakon toga krenulo se u akciju'', prisjetio se Andy Bara.

Drugi dio ovoga doista SF transfera bio je još zahtjevniji.

''Znate da obitelji Olmo nije u tom trenutku bilo svejedno. S jedne strane bogate ponude Manchester Uniteda, Arsenala, pa i nastavak karijere u Barceloni, a s druge strane Dinamo, o kojemu nisu ništa znali. No više od milijuna na Otoku u tom trenutku privukla ih je sportska priča, mogućnost Danijeva razvoja i napredovanja u Dinamu. Sada se vidi da je ta vizija bila ispravna'', dodao je Andy Bara koji je i prije Olma imao na radaru nekoliko interesantnih igrača s Pireneja za Dinamo.

Primjerice, prisjetio se da im je svojedobno uzaludno bio nudio i Lucasa Hernándeza, tada mladoga igrača Atlética, a danas najskupljega igrača u povijesti Bayerna (80 milijuna eura), piše Večernji list.