Hrvatski prvak Dinamo je 14. siječnja u selo Pecki dopremio 10 opremljenih kontejnera s osam WC kabina.

Nastavak je to akcije Dinamove zaklade "Nema predaje" koja je počela 30. prosinca, dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Iz kluba su već sljedećeg dana na čelu s trenerom prve momčadi Zoranom Mamićem u selo Pecki donijeli prikupljene donacije.

Danas su selo Pecki posjetili članovi Dinamove uprave i prve momčadi

Uz to, dali su i obećanje kako će dopremiti 10 namještenih stambenih kontejnera. To su obećanje ispunili prije dva dana, a u selo od 100 stanovnika, koje je u Domovinskom ratu bilo snažno pogođeno, sutra će stići još 27 kompleta radne odjeće.

Danas su Pecke posjetili predstavnici Zaklade "Nema predaje", Upravu Dinama je predstavljala predsjednica Vlatka Peras, a prvu momčad trener Zoran Mamić te brojni igrači na čelu s kapetanom Arijanom Ademijem.

"Zahvaljujem svim našim navijačima i građanima koji su svojim donacijama zakladi omogućili kupovinu kontejnera i pozivam sve njih da zajedno s nama i dalje doniraju zakladi jer će ovom području pomoć i dalje biti potrebna", kazao je kapetan Dinama Arijan Ademi, dok je trener Zoran Mamić dodao:

U akciji je donacijom sudjelovao i Manchester United

"Povijest ovog sela, Domovinski rat, prva linija obrane. To daje još poseban motiv da damo sve od sebe da što prije i što kvalitetnije i izdašnije pomognemo tim ljudima."

U Dinamovoj akciji je do danas prikupljeno više od 667 tisuća kuna. Njoj se priključila i Zaklada Manchester Uniteda s 10 tisuća eura donacije, a javili su se i škotski velikan Celtic te brojni talijanski i njemački klubovi.

Vrijednost Dinamove donacije selu Pecki iznosi 450 tisuća kuna, a ostatak donacija će biti usmjeren za pomoć ljudima u Banovini čija je imovina stradala u potresu. Sljedeća akcija koju će Dinamo provesti kupnja stambenog kontejnera svom bivšem igraču Radmiru Bobincu.