Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko neretvanske županije poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Čitluka jučer uhitili osobe inicijala D.L. (1981) iz Jablanice i S.K. (1990) iz Zenice koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čitluku izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Kanabis (Cannabis) i Amfetamin, određeni iznos novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vrijeme drogu proizvodile i neovlašteno stavljale u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom tužiteljstvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska postaja Čitluk.