Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) objavio je danas javni poziv nezaposlenim osobama i poslodavcima za sudjelovanje u realizaciji Programa sufinanciranja zapošljavanja 2018 – mjera pod nazivom ''Tražim poslodavca 2018''.

Poticajna mjera "Tražim poslodavca 2018" podrazumijeva zapošljavanje nezaposlenih osoba bez obzira na radno iskustvo, dob i stupanj obrazovanja, uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od šest mjeseci ili razdoblje od 12 mjeseci.

Kako je navedeno, cilj ove mjere je da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla.

Nezaposlena osoba iz ciljne grupe prijavljuje se za učešće u Programu putem linka na web portalu FZZZ, te u prijavu unosi svoje podatke, a nakon što pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz mjeru "Tražim poslodavca 2018", poslodavac se također prijavljuje za učešće u Programu putem linka na web portalu FZZZ. Poslodavac se odmah prilikom prijavljivanja na javni poziv odlučuje za varijantu razdoblja sufinanciranja i broj osoba.

Javni poziv trajat će najdalje do 31. prosinca ove godine.

Za realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja predviđena su sredstva u iznosu od 40.000.000 KM u skladu s financijskim planom za 2018. i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

Više OVDJE