Samo godinu dana nakon što su Realu platili rekordnih 75 milijuna eura odštete za prijelaz Angela Di Marije na Old Trafford, čelnici Manchester Uniteda spremni su Argentinca prodati PSG-u za 65 milijuna eura.

Di Maria je u kasnim večernjim satima nedjelje stigao u Dohu gdje se sastao s vlasnicima PSG-a kako bi dogovorio posljednje detalje transfera. Argentinac će ispisati nogometnu povijest kao nogometaš za kojeg su svi klubovi kombinirano dali najviše novaca, prenosi Gol.hr.

Benfica je Rosariju platila osam milijuna eura za transfer 2007. godine, Real Madrid je tri godine kasnije iskrcao 33 milijuna eura, spomenuti United 75 milijuna 2014., a sada je PSG spreman platiti 65. Kada se sve skupa zbroji za Di Mariju su klubovi platili 181 milijun eura!

Di Maria će ovim transferom prestići Zlatana Ibrahimovića (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan i PSG) za kojeg je dosada plaćeno 169 milijuna, Jamesa Rodrigueza (Banfield, Porto, Monaco i Real Madrid) vrijednog 132.5 milijuna, Luisa Suareza (Groningen, Ajax, Liverpool i Barcelona) plaćenog 116 milijuna eura i Garetha Balea (Tottenham, Real Madrid) koji je klubove koštao 109 milijuna eura.

Argentinac je prošle godine sjajno započeo svoj put u dresu Uniteda, postigavši tri pogotka u prve četiri utakmice, ali takvu formu nije pokazivao u nastavku sezone, zbog čega ga je menadžer Louis van Gaal preselio na klupu i u početnu postavu ga uvrstio samo jednom u posljednja dva mjeseca prošle sezone.

Di Maria je ovog ljeta s argentinskom reprezentacijom stigao do finala Copa Americe, a po povratku se nije pridružio suigračima na Unitedovoj američkoj turneji, što je dodatno podgrijalo već postojeće špekulacije da će argentinski napadač napustiti Old Trafford.