U utorak je u operativnoj akciji SIPA-e “Derbi 2” uhićen policajac iz Gruda.

Podsjećamo, policajac iz Gruda lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Odavanje službene tajne” u vezi s kaznenim djelom “Zloupotreba položaja ili ovlasti.”

U pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude te iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Zbog čega je točno uhićen, doznali smo u Županijskom tužiteljstvu ŽZH.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  provodili su posebnu istražnu radnju – Tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta po naredbi Suda BiH nad osumnjičenikom iz Gruda 5. svibnja 2020.

Osumnjičenik je primijetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu provjeri o čijem se vozilu radi.

Policijski službenik je zatim izvršio provjere u bazi registarskih oznaka IDDEEA i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, nakon čega je tu informaciju rekao osumnjičeniku.

Budući da je ta informacija službena tajna, cijela akcija je propala, te su ugroženi životi i sigurnost službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je za portal Jabuka.tv županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

jabuka.tv