Dvoje policajaca ubijeno je iz vatrenog oružja prilikom rutinske prometne kontrole u njemačkom okrugu Kusel. Pozadina zločina je nejasna, a počinitelj je u bijegu.

Nema opisa počinitelja, službeno nije objavljeno je li bio samo jedan ili više njih, a nije poznato ni u kakvom vozilu su bili niti u kojem smjeru su pobjegli s lica mjesta – lokalnog puta u okrugu Kusel u pokrajini Falačko Porajnje, piše Deutsche Welle.

Zna se samo da je barem jedan počinitelj naoružan. Policija je pozvala mještane da ne primaju autostopere u svoja vozila, zbog mogućnosti da bi ubojica tako mogao pobjeći.

Policija pronašla mrtvu divljač

Kako se navodi, u pitanju je bila rutinska prometna kontrola u okrugu Kusel, nadomak granice s Luksemburgom. Iz policijskih krugova se doznaje da su policajka i policajac prethodno informirali kolege da su u jednom vozilu pronašli mrtvu divljač.

Očito su krenuli kontrolirati vozilo, kad je oko 4:20 na njih zapucano. Još su uspjeli pozvati pojačanje radiovezom, ali su rekli samo: "Oni pucaju!" Pomoć je stigla prekasno: policajka (24) i policajac (29) podlegli su ozljedama.

Kako prenosi list Tagesspeigel, policija eventualno ima jednog mogućeg osumnjičenika koji je već ranije poznat organima gonjenja. Isti list prenosi kako postoji sumnja da se radilo o dva počinitelja.

List Bild pak prenosi da se na lovačkim internetskim forumima upozoravaju lovci da danas izbjegavaju to područje kako ne bi bili sumnjivi. Također se iznosi sumnja da je riječ o lovokradicama.

"Kolege su šokirane, svi se ovdje znamo", rekao je predstavnik policije za list Spiegel.

Savezna ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser je rekla da to ubojstvo podsjeća na smaknuće – neovisno o tome koji je motiv bio za to djelo.

Pokrajinska premijerka Malu Dreyer izrazila je saučešće obiteljima. "Nedjelo je šokantno. Jako nas pogađa što je dvoje mladih ljudi izgubilo živote na dužnosti." Zastave u pokrajini su spuštene na pola koplja.