Razmišljate o savršenom božićnom daru za dragu osobu? Prilikom izbora morate biti pažljivi jer postoje pokloni koje nije primjereno poklanjati. U redu ih je kupiti samo ako vam je osoba za koju ste ih namijeniti sama rekla da želi baš taj poklon.

Mi smo u nastavku izdvojili sedam takvih poklona pa ako se spremate za šoping provjerite što ne bi bilo dobro kupiti:

1. Kućne ljubimice

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da se može brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon, prenosi Zadovoljna.hr

Posebno se to odnosi na kupovanje ljubimaca djeci koja se još ne znaju samostalno brinuti o njima. Ipak je riječ o živom biću koje treba pravilnu brigu i posvećenost.

2. Opremu za vježbanje

Koliko god osoba voljela vježbati, oprema za vježbanje nije primjeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vježbanje mogla bi se uvrijediti jer bi dar mogla shvatiti kao znak da treba smršavjeti.

3. Kremu protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vježbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smiju biti na listi potencijalnih darova. Jer tko želi dobiti dar koji mu govori da bi se trebao riješiti bora i celulita? Želite li osobu razveseliti nekim proizvodom preparativne kozmetike, puno bolji izbor bit će mirišljavi losion ili kupka.

4. Vagu

Poklon kojem se vjerojatno nitko neće obradovati je – vaga. Želi li žena imati vagu kod kuće, kupit će je sama. Darivanje vage jednostavno nije pristojno.

5. Nož

Darivanje noža donosi nesreću i posvađat ćeš se s osobom koja ti je poklonila nož, kaže praznovjerje. Bez obzira bili praznovjerni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

6. Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

7. Sredstva za čišćenje

Kako godine odmiču, sve nas više vesele nove spužvice za pranje posuđa, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi obitelji razveseliti kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli shvatiti kao poruku da bi trebali više čistiti.

8. Odjevni predmeti za oblikovanje tijela

I u ovom slučaju radi se o poklonu kojim ćete poslati poruku sličnu kao ako kupite vagu ili kreme protiv bora ili celulita. Sigurno ne želite osobi za Božić poručiti da ima neke nesavršenosti koje bi trebala prikriti.

9. Ekstravagante poklone

Ako planirate kupnju suludo skupog poklona, dobro razmislite o toj velikodušnoj gesti. Velike su šanse da osoba koja će dobiti taj poklon i sama želi sudjelovati u odabiru primjerice odredišta za odmor ili nekog skupog uređaja.

Ekstravagante poklone posebno je dobro izbjegavati ako imate novog partnera. Naime, putovanje ili skupi sat mogu biti sjajan odabir za nekoga s kim ste dugo u vezi ili braku, međutim u kratkoj vezi mogu stvoriti bespotreban pritisak i na početku veze koja se tek treba razviti jednostavno nisu dobar odabir.

10. Isti poklon kao prošle godine

Možda se vaša mama prošle godine oduševila puloverom koji ste joj kupili, a vaša prijateljica rokovnikom pa bi najlakše bilo igrati na sigurno i ponovo im donijeti istu stvar. Ipak, od te ideje bolje je odustati jer bi vaša mama i prijateljica mogle pomisliti da vam se nije dalo niti razmišljati o tome što im kupiti. Sigurno postoji još nešto što će im izmamiti osmijeh na lice.
Još iz kategorije Lifestyle