Argentinsko ministarstvo sigurnosti identificiralo je četvoricu Argentinaca koji su na stadionu u Rusiji napali dvojicu navijača Hrvatske te će zatražiti njihovo uhićenje i deportaciju, priopćila je argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru. Ondje je objavila i fotografije četvorice nasilnika.

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima 'cipelare' muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu. "Ta su četvorica nasilnika identificirana na video snimci kako divljački udaraju hrvatskog državljanina. Zatražili smo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. Potpisali smo sporazum kako bi smo čuvali Argentince te kako bi smo bili čvrsti prema onima koji krše zakon", napisala je Patricia Bullrich na Twitteru, prenosi HRT.

Hrvatska je u Nižnjem Novgorodu s 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja. Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom. "Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu", poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera.

Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación. Taj argentinski list navodi kako je ponašanje četvorice argentinskih navijača bilo "brutalno i neobjašnjivo". Španjolske sportske novine Marca, koje su video isječak objavile na svojoj internetskoj stranici, taj čin nazivaju "svjetskom sramotom".