Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je bio u nedjelju na općem saboru HDZ-a, nije decidirano odbacio mogućnost svog angažmana na predstojećim parlamentarnim izborima, a vodstvu stranke je sugerirao stvaranje šire koalicije - Domoljubne koalicije broj dva, piše Hina

11 ljevičara

''Ova 'montipajtonovska scena' tzv. ljevice s predsjednikom koji je malo predsjednik, a malo kandidat, gurnula me da danas definitivno budem ovdje'', rekao je Karamarko novinarima govoreći o razlogu svog dolaska na 20. opći Sabor HDZ-a.

''Oni koji nisu željeli Hrvatsku, ovih 11 nekakvih ljevičara, način na koji ovo rade, i ta srijeda, i predsjednik koji želi biti jedno, drugo i treće i njegov svađalački narativ mi se ne dopadaju, nisu potrebni Hrvatskoj. Mislim da se to ne može dopasti hrvatskim građanima i zato sam danas ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, imam neke druge poslove, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem'', dodao je.

Na pitanje hoće li biti na listi HDZ-a ili bilo koje druge stranke na parlamentarnim izborima, rekao je kako ne vjeruje ali i da se nikad ne zna. Kaže da komunicira sa svima, pa tako i s Domovinskim pokretom.

Formula za pobjedu

''Pričam sa svima, ali ne o nekoj suradnji ili ne znam čemu. Ne bih o tome. Nitko me ne kandidira'', rekao je i dodao kako ne bi volio da "na vlast dođu oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli ni priželjkivali''.

Kazao je da nije razgovarao s Andrejom Plenkovićem te da se i prije sabora nisu dugo vidjeli.

Kao formulu za pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima vodstvu stranke sugerirao je formiranje Domoljubne koalicije broj 2.

„Ja sam imao Domoljubnu koaliciju koja je pobjeđivala Milanovića. Objediniti sve što je desno, pa čak zagaziti i malo desnije i ublažiti desni narativ, ali imati sa sobom i pravaše i Hrvatsko bilo, umirovljenike i vidjeti što raditi s Domovinskim pokretom“, kazao je.