"Tako mi je žao i boli me jer mislim da nismo zaslužili izgubiti na ovakav način. Ali čestitam Hrvaticama što su odvele meč na svoj mlin, promrmljao je Jesper Jensen nakon poraza u utakmici za broncu na Euru."

Kad te svi prije početka tako velikog natjecanja vide na postolju, a ti ostaneš bez medalje na svom parketu, u Herningu, i to u utakmici u kojoj 17 minuta nisi uspio zabiti, najpoštenije bi bilo da priznaš poraz.

Ali danski izbornik, koji je u najavi utakmice rekao da "ništa novo ne moraju izmišljati da bi dobili Hrvatice" i "da bi prije početka Eura odmah pristao da igraju protiv Hrvatske za broncu", nije takav tip, piše 24sata.hr.

On razloge poraza vidi u nečem drugom. Recimo, crnogorskom sudačkom paru Mitrović - Kažanegra.

"Ovo je bilo smiješno, groteskno... Sutkinje su nas žestoko pritiskale. To sam zadnji put vidio prije 20 godina. Trče okolo i pričaju s igračima na balkanskom jeziku. Pričali smo baš nakon utakmice, nije to bio tako visok nivo, ali suci su favorizirali Hrvatsku. To je izgledalo... Ma ne znam kako bih to objasnio", govorio je razočarani Jensen pa dodao:

"Sutkinje su im poklanjale dosta lopti. Naravno da moramo tražiti razloge poraza u nama i znam da se to čini šupljom pričom, ali u takvim uvjetima teško se fokusirati na prave stvari."