Rukometaši Danske i Francuske opravdali su uloge favorita u susretima osmine finala Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru, te su se uvjerljivim pobjedama plasirali među posljednjih osam momčadi, Danska je svladala Island sa 30:25 (16:10), dok je Francuska bila bolja od Argentine s čak 33:20 (16:6).

Danska je dvoboj protiv Islanda riješila već u prvih 15 minuta povevši sa 9:2, a Island se tek na samom kraju uspio približiti na konačnih pet razlike što je bio i njegov najmanji zaostatak od samoga početka i vodstva Danske 5:0. Rasmus Lauge postigao je šest golova za Dansku, a Gudjon Valur Sigurdsson sedam za Island.

U četvtfinalu u srijedu nas stoga očekuje repriza finala SP-a otprije dvije godine između branitelja naslova Španjolske i doprvaka Danske.

Francuska je protiv nedorasle Argentine pitanje pobjednika također riješila već u prvom poluvremenu. Valentin Porte sa šest i Guillaume Joli s pet pogodaka bili su najefikasniji kod Francuske, a Gonzalo Carou s četiri gola kod Argentine. U četvrtfinalu će Francuska igrati protiv Slovenije.

HRT