U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežito oblačno vrijeme s kišom u zapadnim, središnjimi sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10, Sokolac 13, Ivan-sedlo i Tuzla 15, Bihać, Bugojno, Livno i Sarajevo 16, Zvornik 17, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 18, Trebinje 19, Doboj 20 i Mostar 21 stupanj.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Prijepodne kiša ili lokalni pljuskovi u Krajini, u zapadnim, djelomično središnjim i sjevernim područjima Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar na sjeveru Bosne slab, sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima slab do umjeren južnih smjerova. Dnevne temperature od 23 do 29 u Hercegovini, na istoku i sjeveroistoku Bosne od 27 do 33 stupnja.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne lokalno je moguć slab pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 29 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.