U Krajini, sjevernim i djelimično u središnjim područjima Bosne danas će prevladavati oblačno vrijeme sa slabom kišom i snijegom.

Do kraja dana doći će do postepenog prestanka padalina. U ostatku BiH bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana je moguća povremena i slaba kiša. Dnevna temperatura iznosit će oko 5 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjeverozapadnim područjima Bosne je zabilježena slaba kiša i slab snijeg.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -7, Kupres i Sokolac -3, Ivan-sedlo 0, Bugojno, Livno i Sarajevo 1, Banja Luka, Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 2, Bijeljina, Doboj, Goražde i Trebinje 3, Stolac, Zenica i Zvornik 4, Mostar i Srebrenica 5 i Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 925 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.