Naputak o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu.

Naputkom o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu propisani su uvjeti i postupak za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu razvojačenom branitelju, supruzi/suprugu umrlog razvojačenog branitelja i djetetu bez oba roditelja koje pohađa redovito osnovno i srednje obrazovanje.

Zahtjeve za ostvarivanje prava na naknadu razvojačeni branitelj, supružnik umrlog razvojačenog branitelja i dijete bez oba roditelja koje pohađa redovito osnovno/srednjoškolsko obrazovanje, podnosi nadležnoj gradskoj/općinskoj službi za braniteljsko invalidsku skrb, prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva.

Navedenim općinskim i gradskim službama zahtjevi za ostvarivanje prava na naknadu moći će se podnijeti od danas, 16. lipnja 2021. godine na za to predviđenim zahtjevima koji će, za podnositelje s područja općine Čitluk, biti dostupni na info pultu Općine Čitluk, a zahtjevi su dostupni za preuzimanje i u Naputku koji je priložen uz ovu objavu.

Tiskanice zahtjeva sastavni su dio Naputkom o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu u kojem možete pročitati propisane uvjete za ostvarivanje prava, popis dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava i sve ostale odredbe.

Dokumenti:
– Naputak o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu

Citluk.ba