Razgovori o raspodjeli pozicija u Vladi Federacije BiH, između predstavnika HDZ-a, SDA i DF-a, neće biti nastavljeni danas, saznaje „Avaz" iz izvora u HDZ-u.

Naime, nakon što su tijekom vikenda konzultacije o formiranju Vlade FBiH, obavili predstavnici DF-a i SDA, bilo je najava da bi danas trebao biti održan sastanak sva tri koalicijska partnera za formiranje vlasti u Federaciji BiH.

Međutim, kako tvrdi Avazov  izvor, danas neće doći do sastanka Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA, Dragana Čovića, lidera HDZ-a, te Željka Komšića, predsjednika DF-a.

Za sutra je tek dogovoren sastanak Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, na kojem će ponovo biti razmatran zahtjev DF-a, da u Vladi FBiH dobije pozicija onoliko koliko će dobiti i HDZ, uključujući i onu ministra financija na kojoj inzistiraju i HDZ i DF.

Tijekom proteklog vikenda, iz SDA i DF-a su stizale informacije da je dogovor između te dvije stranke postignut, no sudeći prema stavu iz DF-a, koji se ne razlikuje od onog zbog kojeg je koalicija za formiranje vlasti gotovo propala, a pregovori dovedeni u pitanje, te da se o svemu HDZ još nije izjasnio, jasno je da se ne nazire deblokada ovog procesa.