''Šutnja institucija se nastavlja i danas. Danas uopće nema informacija bilo koje državne institucije'', izvijestio je novinar Al Jazeerae dan nakon što su padale teške riječi povodom zaustavljanja konvoja s migrantima na putu prema Izbjegličkom centru Salakovac u Mostaru.

Al Jazzeera navodi i kako niti iz SIPA-e niti bilo koje druge institucije nije bilo potvrde da je održano saslušanje Ilije Lasića.

''Nakon jučerašnjih problema i policijske zabrane, pa potom dopuštenja prijevoza migranata iz Sarajeva ka Salakovcu kod Mostara, jutros je stanje normalizirano. Izbjeglice kažu da je smještaj dobar, ali da sve drugo nedostaje. To potvrđuju i u mostarskom Crvenom križu, koji poduzima niz mjera kako bi osigurali sve što je potrebno budući da za to nije bilo dovoljno vremena'', navodi se u prilogu televizije.
 

MUP HNŽ-a objavio pak kako je konvoj s migrantima ''zaustavljen na putu prema Mostaru u skladu s informacijama da im se ne može jamčiti sigurnost zbog nezadovoljstva građana koji žive u blizini prihvatnog centra u Salakovcu''.

Iz MUP-a navode da je županijska Uprava policije na osnovu svojih ovlasti i odgovornosti radila sigurnostu procjenu na području Centra u Salakovcu.

"Nakon provjere dobivenih informacija s terena, operativnim radom policijskih službenika, konvoj je uz pratnju policije propraćen u prihvatni centar u Salakovcu", naveli su iz MUP-a HNŽ-a.