Najbolji bosanskohercegovački boksač Damir Beljo dobio je ugovor za borbu za svjetskog prvaka. Ugovor je dobio od K2 promocije koja je u vlasništvu braće Kličko.

Mostarac bi trebao boksati 17. prosinca u Los Angelesu protiv Oleksandra Usyka koji je trenutno najbolji boksač današnjice. Ukrajinac je kao amater bio prvak Europe, svijeta i olimpijski pobjednik, dok je kao profesionalac upisao sve pobjede, te pet puta branio WBO Interkontinentalni pojas. Usyk je nedavno postao i prvak svijeta po WBO-u, najjačoj verziji, pobijedivši Poljaka Krzysztofa Glowickija.

„Evo, došao sam do svog cilja, došao sam do pisanja povijesti sporta svoje zemlje. Dobio sam ugovor za borbu za svjetskog prvaka u Americi protiv trenutno najjačeg boksača današnjice koji je osvojio sve što se može osvojiti u boksu", rekao je Beljo za Prvi.tv, te nastavio:
 
„Bože, hvala ti! Naporno sam trenirao godinama, bio puno puta ozlijeđen, te uništio dosta zdravlja. Puno sam puta padao pod svom težinom i nepravdom, ali nisam odustajao. Sedam godina sam bio prvak svoje zemlje u olimpijskom boksu i kapetan reprezentacije BiH. Hvala mojim ljudima i prijateljima koji su vodili ovaj menadžerski posao, prvenstveno Daliboru Banu i mom prijatelju Ivanu Dijakoviću, te treneru Damiru Miletiću – Fanti i kondicijskom treneru Damiru Zubcu i svim ostalim sponzorima." (prvi.tv)