Mostarski boksač Damir Beljo je gostovao u podcastu Inkubator kod voditelja Marka Petraka i tu objasnio zbog čega je odbio boksati za Hrvatsku.

Beljo je imao poziv Hrvatske da se 2008. godine priključi ovoj selekciji i nastupa pod tom zastavom, ali je odbio, prenosi Dnevni list.

“Da, 2008. su me pozvali iz Hrvatske i odbio sam jer ja živim u Bosni i Hercegovini koju volim najviše na svijetu. To je moja zemlja! Volim ja i Hrvatsku i Hrvat sam. Tko će narodu ugoditi?! Neki su mi u Hrvatskoj to zamjerili, ali ja se ne stidim ničeg i kažem tko sam i što sam. Kada ulazim u ring, ulazim sa pjesmom o Hercegovini jer je volim. Na meni je uvijek bh. zastava jer je to zemlja mojih djedova. Volim ja i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću i znam koja je moja kuća”, izjavio je Damir Beljo.

Prokomentirao je svoj skor od 26:0 u profi boksu.

“Kad bih se vratio na svoj skor 26:0, impresivno zvuči. Ali, da budem realan, 70 posto su bili, da ne kažem i ne uvrijedim nekog, ali levati. Kad si u profesionalnom boksu, neki dobri protivnici dosta koštaju. Bilo je tu, hajmo reći, 70 posto levata”, rekao je iskreni Damir Beljo.