Damir Beljo odustao je od borbe za svjetskog prvaka prema WBO verziji. Beljo je nedavno doživio prometnu nesreću gdje je zadobio ozlijede zbog kojih je bio na štakama.

Nedavno ih je prestao korisititi, no ozlijede su bile dovoljno teške da se ne stigne na vrijeme pripremiti za Californiji.

U Novom danu, razgovarao je sa Đenanom Kaminić, reporterkom N1, gdje je kazao da mu je noga bolje.

"Dosta sam i ja kriv jer ne slušam doktora kako treba, ne odmaram, odlazim na treninge - a tamo ne dajem ono što treba. Ja sam možda kriv što se ozlijeda malo odugovlači", kazao je.

Da li je požalio zbog odluke da odustane od borbe za prvaka?

"I sad imam san te borbe. To je ono što sam čekao čitav život. Cilj mi je bio da boksam za naslov prvaka svijeta, gdje su najjača imena. Dobio sam poziv ispunio mi se san. Ne žalim, jer što se tiče sporta nisam pogriješio sa odlukom. Ja sa tom borbom nemam šta izgubiti to je ogroman novac, dobio bih degenek, razmišljao sam, pričao sam sa obitelji i ne znam kako bi živio s tim da u meč za prvaka svijeta izađem ne spreman".

Njemu je stiglo i priznanje iz Saveza profesionalnog boksa, gdje je postao počasni član.

"Puno mi znači. Ugodno sam iznenađen. Želim zahvaliti gospodinu Zaimu Numanoviću koji je veliki pobornik boksa. Uvijek je tu oko reprezentacije, bori se za boks. Ugodno sam iznenađen da su me stavili za počasne članove zajedno sa Benešom i Josipovićem", dodao je.

"Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da boksam za naslov svjetskog prvaka, ali do tada ću morati odraditi dva ili tri jaka meča", kazao je u razgovoru za N1.

A kakav je Damir izvan ringa?

"Udaram žene i to je to", kazao je u šali. "Sasvim normalan, imam puno prijatelja. Bog mi je na prvom mjestu, imam divnu obitelj koja mi pomaže da budem ono što jesam", kazao je za N1.