Nakon sunčane subote u Dalmaciji dan nakon odmah nagla promjena vremena. Nedjelja je započela uz pretežno oblačno vrijeme te velike pljuskove s grmljavinom. Slično se najavljuje i ostatak dana.

Oblina kiša i jaki pljuskovi nastavit će se sredinom dana i poslijepodne. No, u unutrašnjosti Dalmacije, ponajprije u najvišim predjelima područja moguća je susnježica i snijeg.
 

Uz oborine nastavit će se i jak vjetar, koji će potkraj dana i noći postupno slabjeti. Najviša temperatura između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Izdano je upozorenje za područje Zadra, Šibenika i Splita na jako jugo koje će popodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Udari vjetra očekuju se od 65 do 85 kilometara na sat. Na dubrovačkom području udari će biti do 100 kilometara na sat.

- Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - poručuju iz DHMZ-a i najavljuju grmljavinsko nevrijeme.

Najviše oborina ima u srednjoj Dalmaciji, gdje je u Kaštel Gomilici palo 42 litre kiše, a na širem području Zadra, Šibenika, Splita i zaleđa od 10 do 30 litara.