• Dalić za Argentinu sprema promjenu u početnom sastavu?
  • Dalić za Argentinu sprema promjenu u početnom sastavu?
Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Suparnik će joj u utorak od 20 sati biti Argentina, koja je bila bolja od Nizozemske nakon izvođenja penala. Zlatko Dalić u ovom trenutku ima na raspolaganju sve igrače. Nijedan nema suspenziju, a samo je Marko Livaja imao temperaturu tijekom utakmice s Brazilom te je za očekivati da će se oporaviti.

Izbornik hrvatske reprezentacije dosad na turniru nije previše mijenjao. Livaković, vezni red i Perišić bili su nezamjenjivi, kao i cijela obrana. Doduše, Borna Barišić je igrao protiv Japana jer je Borna Sosa bio nespreman, ali se bek Stuttgarta za Brazil vratio u momčad.

Dalić je najviše rotirao na dvije pozicije koje stalno ističe kao one gdje nam fali jasnih rješenja - na poziciji centralnog napadača i desnog krila. Ondje je dosad rotirao Kramarića, Petkovića, Livaju, Pašalića i Vlašića.

Tko će startati protiv Argentine?

Protiv Brazila su startali Kramarić na devetki i Pašalić na desnom krilu. Ipak, Dalić je dosad pokazao praksu prema kojoj napadački tercet slaže s obzirom na ono što su igrači prikazali u posljednjoj utakmici.

Na prvoj utakmici turnira je devetka bio Kramarić, koji je ostao bez učinka. Tako je protiv Kanade zaigrao Livaja i dao gol. Međutim, kad je protiv Belgije bio neprimjetan, u sljedećoj utakmici je startao Petković. S obzirom na to da nije imao konkretan učinak protiv Japana, protiv Brazila se na devetku vratio Kramarić.

Prema tom uzorku, može se očekivati da će Petković biti prvi izbor na poziciji napadača, posebno s obzirom na to da je friško postigao pogodak. Ostaje jedino pitanje tko će igrati desno. Protiv Brazila je Pašalić solidno odradio tu rolu, ali Dalić ima veliko povjerenje u Kramarića i očekivati je da će ofenzivac Hoffenheima dobiti prednost.



Index.hr