Izbornik 'Vatrenih' Zlatko Dalić za Index je potvrdio da Bornu Sosu, nakon afere s pokušajem promjene dresa reprezentacije i transfera u Njemačku, neće uvrstiti na popis hrvatske reprezentacije za Euro.

"Odlučio sam, prelomio sam tu odluku već danas i Borna Sosa neće biti na popisu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Poštujem ga kao igrača, poštovao sam i njegovu odluku o odlasku u Njemačku i želim mu da nastavi s dobrim igrama i nametne se hrvatskoj reprezentaciji. Sada nije moguće da bude na popisu reprezentacije, cijela priča je promijenila situaciju. U budućnosti će biti vremena, ali potez je na Sosi. Ja mu nemam što opraštati, nisam mu ništa ni zamjerio. Ali s obzirom na priču koja se dogodila, on neće biti na mom popisu za Euro", rekao je izbornik Dalić, koji je mladom igraču ranije garantirao debi za A reprezentaciju i mjesto na širem popisu.

Nakon što nam je izbornik kazao da je "cijela priča promijenila Sosinu poziciju" te da on neće ići na Euro, jasno je da je mladi branič trebao biti na Dalićevom popisu, ali je tu šansu prokockao.

Ranije danas Dalić je kazao da odluku o Sosinoj budućnosti u reprezentaciji Hrvatske neće donijeti sam, već će u tome sudjelovati HNS.

"Popis za Euro je moj i ovo je isključivo moja odluka. Znam popis za Euro, a osim mene znaju ga još samo tri čovjeka - Vedran Ćorluka, Dražen Ladić i Ivica Olić. Nitko nikada nije doznao moj popis prije službene objave, osim mojih pomoćnika", dodao je Dalić.

Izbornik će širi popis za Euro objaviti 25. svibnja, a konačan rok za prijavu igrača Uefi je 1. lipanj, dan kada Hrvatska u Velikoj Gorici igra pripremnu utakmicu protiv Armenije. Očekuje se da će Dalić nakon utakmice izdiktirati konačan popis putnika na Europsko prvenstvo.

HNS od Sose očekuje ispriku kako bi pristupio normalizaciji odnosa s talentiranim braničem, koji još ima šansu osigurati svoju budućnost u reprezentaciji Hrvatske. Igor Bišćan nema problem uvrstiti ga na popis U21 reprezentacije koja 31. svibnja protiv Španjolske igra povijesnu utakmicu u Mariboru za plasman u polufinale Eura. Ipak, iz izvora bliskih stožeru mlade reprezentacije doznajemo da ne vjeruju da bi se mladi igrač tom pozivu u ovom trenutku odazvao.